2009 hoe het begon

Knobbeltje …… het zal toch niet

Maandag 8 december

Ik sta onder de douche en voel een knobbeltje in mijn linkerborst. Alarm! Loop de hele dag als een kip zonder kop rond en bij elke gelegenheid voel ik weer even of het er nog steeds zit. Je weet maar nooit. Ongeloof, ‘s avonds aan mijn man Rob gevraagd of die eens kon voelen en die trok meteen wit weg. Ben meteen naar de huisarts gestapt en die dacht hetzelfde. ‘s Nachts erg slecht geslapen want het blijft spoken.

 

Mammografie, echografie en biopsie

Dinsdag 9 december

Heb om 11 uur een afspraak kunnen maken voor dezelfde dag 13.30 voor een mammografie en echografie. Mammografie en echografie… niks aan eigenlijk. Wel meteen een uitslag van de doktoren “dit is niet goed”. Biopsie godver dat is andere koek. En pijnlijk is het ook.
Maar wel is er meteen naar het ziekenhuis gebeld en toen is het balletje al gaan rollen. Ik zou donderdag opgebeld worden door een verpleegster die hier de zogeheten “borstkliniek” beheerd.
Heb het  ‘s avonds aan mijn zoon vertelt en die zei alleen maar ppffff

 

Ja dus ………. Borstkanker

Donderdag 11 december.

Ben gisteren inderdaad opgebeld door Andrée K. van de borstkliniek. Heb voor vandaag een rondleiding door de verschillende afdelingen en zie de verschillende doktoren die in de toekomst met mij te maken gaan hebben van dichtbij of veraf.
Echografie van de lever, botscanner, bloedonderzoek en resonantieapparatuur. Ben de hele dag bezig geweest en kreeg meteen om 14 uur de uitslag van de biopsie “kanker dus”. Een zeer vermoeiende dag maar het moeilijkst moest nog komen want we gingen Steph halen (die op kot zit). Huilen natuurlijk maar inmiddels wel bijgetrokken.
De kleinste van 7 hebben we het op een speelse manier verteld zonder in details te treden.
Einde van de dag operatie op 22 december. Weghalen van de tumor(10 mm) en een gedeelte van het omliggende weefsel. En het weghalen van 3-4 lympknopen

 

Anethesisit

15 december 2009.

Zijn gisteren in het ziekenhuis geweest om met de anesthesist te praten en niks staat mijn operatie in de weg. Die zal plaatsvinden op 22 december om 8u30 . Daarvoor om 7u30 word er een metalen draad aangebracht om de chirurg de juiste weg te wijzen naar de tumor. Er worden ook 3-4 lympheknopen weggenomen. De uitslag over eventuele uitzaaiingen horen we dan op 31 december en dan weten we met welke therapie we gaan starten. Ontzettend spannend allemaal en verschrikkelijk stressvol en vermoeiend. Maar ik zal er wel komen. Ik voel dat 2010 mijn jaar gaat worden.

 

Ga jij dood?

16 december 2009

Heb vandaag gewoon een K.. dag. Gisteren vroeg mijn dochtertje van 7 namelijk voor het slapengaan ” mama ga jij dood? ” Nou dat waren misschien wel de woorden die mijn emoties naar boven haalde. Ben anders best een sterke maar dit tja nu loop ik elke keer over, de tranen prikken achter mijn ogen. Ben nog steeds aan het werk maar heb een erg harde baas want die vind dat ik mijn emotie voor me moet houden want de klanten… Ze kan de pot op.
Morgen zal het wel beter gaan

 

Borstsparende operatie

22 december 2009

Ben nog behoorlijk groggy van de operatie die blijkbaar goed is verlopen. Kan zelf nog helemaal niets zien want er zit een strak verband omheen. Ik hoop dat alles weg is gehaald we krijgen daarvan op de 31 ste de uitslag, word 2010 mijn jaar?

Advertenties