2011

Woede

6 januari 2011

Ben gisteren eventjes helemaal door het lint gegaan. Was rustig bezig met internet bankieren en moest een aantal uittreksels uitprinten Zo op de helft blokkeert mijn printer niks aan de hand verhelpen we even , maar nee hoor er bleven maar waarschuwingen komen zowel op printer als op het computerscherm. Ik voelde het stijgen mijn woede. Nog eens proberen komt er een uittreksel uit in weet ik wat voor een computertaal en weer blokkeren. Ik sla op mijn tafel klabam mijn fles met water valt om en natuurlijk geen dop erop, begin ik te schreeuwen en te tieren en te janken, pak mijn koptelefoon ( lag het dichtbij) en smijt die in drie delen, nog meer janken. Jezus, gelukkig was er niemand thuis maar volgens mij hadden ze me zo kunnen afvoeren naar Bertrix ( het gekkenhuis in de buurt) En natuurlijk moest ik toen ook nog alles opruimen, driftkikker die ik er ben. Kan ik zo boos op worden dat ik me zo laat gaan maar op die momenten zie ik echt rood. Moraal van het verhaal, kapotte koptelefoon maar de uittreksels zijn er wel uitgekomen kweet nog steeds niet wat er fout is gegaan maar het werkt weer En om nou te zeggen het heeft opgelucht nee heeft me alleen een waanzinnige koppijn gegeven Stomme trut dat ik ben.

Raar mens

25 maart 2011

Nou het moet echt niet gekker lopen want dan doe ik iemand iets aan. Zoals jullie weten werk ik bij een bakker als verkoopster. Hierbij moet ik dus ook brood verkopen en dus snijden met de snijmachine. Nou is dat bij ons zo’n groot ding waar je dus aan een hendel moet trekken en deze hendel is tevens eigenlijk de rem om het brood niet te snel te snijden. Best wel zwaar eigenlijk. En daar knelt dus het schoentje want die machine is echt voor rechtshandige en die ‘rem’ bedien je dus met je linkerarm. En laat dat nu net mijn zwakke arm zijn. Ik mag daarmee geen vaak terugkerende bewegingen mee maken dus geen broodmachine bedienen.
Nou heb ik dat dus bij mijn baas aangekaart en gevraagd of zij eventueel deze machine zou willen vervangen door een volautomatisch maar nee dus. (snap ik ook wel hoor)
Maar ik kan daar dus niet meer werken en moet dus worden afgekeurd. ben dus nog maar weer eens gaan vragen of ze mijn contract wil verbreken maar dat wil ze dus niet. Nou zeg ik dan ga ik naar de arbeidsarts en laat ik me afkeuren. Maar zo’n afspraak kan alleen maar mijn baas maken en die doet dat dus niet. Godver trut wie denk jij wel dat je bent.  Nou heb ik daar dus de vakbond erop gezet en tiens nu kon het opeens wel. Ben dus inderdaad afgekeurd voor dit soort werk en heb dus mijn ontslag brief gekregen. Met nog een premie er bovenop, daar was het haar dus om te doen. Ach, ja geldwolf was ze en zal ze altijd blijven. Maar voor mij staat de weg dus open naar nieuw werk. Heb al iets op het oog maar dat horen jullie wel later.

Race for the cure Namen

25 mei 2011

Op 22 mei 2011 was het zover, de eerste Race for the Cure in Wallonië. The Race for the Cure is een initiatief van de vzw Think Pink. Het is over komen waaien uit Amerika waar het de Susan G Komen Race for the Cure heet. Heb vorig jaar al meegedaan in Antwerpen en nu dit jaar kwamen ze in Namen wat een stuk dichter bij ons is. Dit jaar deed ik niet mee als deelneemster maar als vrijwilliger.
Wij stonden achter de wafels en de koffie. Erg druk. Stéphanie was samen met  haar  vriendin Anne-Sophie een van de seingevers (mensen die zorgen dat de  wegen vrij zijn)  en mijn man Rob hielp mij met de wafels. Gaëtan deed mee aan  de 6 km Race en de  kleinste liep overal een  beetje tussen In de loop van de ochtend stroomt het volk binnen en wat zeer aangenaam was was het weer, lekker zonnetje heel anders als in  Antwerpen waar het zeek van de regen. Vrijwilligers hebben een paars T-shirt, lotgenoten  een roze T-shirt en de familie en sympathisanten krijgen een wit T-shirt. Eerst en  vooral worden de spieren opgewarmd met de Zumba meester. Alleen er al naar kijken vind ik vermoeiend. Om 11 uur gaat de 6 km Race van start Heel veel volk dat meeloopt en mooi om te zien al die roze en witte t-shirts. De eerste zijn al weer vrij snel terug en dan krijgt iedereen een goody-bag met
daarin presentjes van onze sponsors. Na de Race van 6 km is het de beurt aan de wandelaars voor een wandeling van 3 km.

En terwijl zij lopen krijgen wij de eerste hongerige mensen aan onze stand. De wafels gaan gretig over de  toonbank net als de koffie overigens. Na het lopen en wandelen is er nog een  optreden van een band en is er voor ontspanning gezorgd op de surfplank en kun je je als lotgenoot laten masseren in de speciale Think-Pink bus. Verder vind je  er natuurlijk veel informatie betreffende borstkanker. Na een geslaagde middag  gaan  de meeste mensen weer huiswaarts  en gaan wij nog even verder met  het  afbouwen van de verschillende
standjes. Moe maar voldaan keren wij weer huiswaarts. Rendez vous volgend jaar? Wie weet. Ach, ja nog even vermelden dat er ongeveer 900 man is toegekomen leuk succes voor een eerste keer.

Werk !

6 juni 2011

Yes …………….. ik heb ander werk. Vandaag ben ik op sollicitatie gesprek gegaan en mijn voorlopig contract is getekend. Ik mag gaan werken in de sterrenwacht van Grapfontaine. Die wordt gebouwd op zo’n 250 meter van ons vandaan dus ik heb niet erg lang getwijfeld. Het grootste nadeel is echter dat het een voltijdse baan is en ik weet niet of mijn lijf dat aankan maar dat zal de toekomst uitwijzen. Ga er verantwoordelijk zijn voor de administratie en de astronomiekampen. Werken met kinderen heb ik altijd leuk gevonden.
Er moet wel nog eerst veel worden afgewerkt zoals de muren nog geverfd en het bureau nog helemaal afwerken met gipsplaten, plafond steken maar wat maakt het uit ik heb werk.
Wat ik wel heel jammer vind is dat ik ons ‘kakelweekend’ heb moeten missen. Dit is een samenzijn van meerdere personen die via hyves bevriend zijn. Heb ze dus nog nooit ontmoet (vooral Marion die in Australië woont) en had daar dus graag bij willen zijn maar ja werk gaat voor.

Advertenties